Blog pagina! 

Wij hebben inmiddels een hoop ervaring opgedaan in ziekenhuizen, opname in het LUMC (2x) Vele poliklinische afspraken, bloedafname, allergoloog, diëtiste, operatie (KNO) of onderzoek röntgen afdeling (slikonderzoek). 

Klik op het fotootje om bij de blog te komen. 

 

 

Het syndroom van Sandifer

In het begin dat Beau tijdens het eten aan het hoofdschudden was dacht ik nog.. wat apart. Het woordje "nee" wordt wel heel letterlijk toegepast nu. Heeft hij dit geleerd op het kinderdagverblijf? En waarom doet hij dit alleen tijdens en na het eten?Het duurde lang voor ik erachter kwam wat mijn zoontje precies had.

Lees meer »

Eetschema Beau (in gewicht aankomen en blijven)

Omdat Beau veel was afgevallen, we rekening moesten houden met zijn allergie en met reflux kwamen we al snel uit op meerdere lichte maaltijden verspreid over de dag. Beau heeft daarnaast ook een supersnelle spijsvertering en hij beweegt veel dus goed en gezond eten is erg belangrijk. Meestal reageren de darmen heel gevoelig op "zwaar" eten. dit hebben wij in overleg met de diëtiste ook niet meer opgenomen in zijn dieet. Door dit dieet is hij gezond aangekomen tot nu (met 4 jaar) 14,3 kg. Als je weet waar Beau vandaan komt met zijn gewicht en hoe zijn groeicurve eruit zag.. zijn we nu heel blij dat hij het met dit dieet zo goed heeft gedaan! 

Lees meer »

Heeft mijn kind koemelkallergie?

Past mijn kind in een symptomenlijstje?  Je googelt je rot.. 1001 sites die je vertellen wat het is en wat voor symptomen horen bij koemelkallergie. Maar.. wat is het nou eigenlijk? Ik vind de site van Nutricia Nederland een fijne uitleg geven. Daar komt deze informatie ook vandaan. na de uitleg van Nutricia geef ik het lijstje weer van Beau. Zijn symptomen kwamen niet overeen met de algemene lijst. 

Lees meer »

Over koemelkallergie heen groeien

Maar daar groeit hij echt wel overheen" .. is dit zinnetje herkenbaar? Je loopt een bakker in, of een kaasboer en die vraagt: Mag hij een krentenbol?? Of een plakje kaas? Je zegt beleefd nee, je slaat de krentenbol netjes af. "Nee bedankt hoor hij mag geen melk! medewerker: heeft hij een allergie? Ik: ja, hij mag geen melk maar toch bedankt hoor. Verkoopster kijkt naar je kindje en zegt, oooo joh..  daar groeit hij echt wel overheen! 

Lees meer »

KNO ervaringen

Mijn zoontje Beau heeft inmiddels 2 ingrepen gehad bij de afdeling KNO. Omdat Beau terugkerende oorontstekingen bleef houden en zijn neusamandel zo groot was zijn wij met hem vrij snel geholpen in het Alrijne Ziekenhuis in Leiden. 

Lees meer »