Het syndroom van Sandifer

Gepubliceerd op 13 maart 2023 om 15:08


In het begin dat Beau tijdens het eten aan het hoofdschudden was dacht ik nog.. wat apart. Het woordje "nee" wordt wel heel letterlijk toegepast nu. Heeft hij dit geleerd op het kinderdagverblijf? En waarom doet hij dit alleen tijdens en na het eten?
Het duurde lang voor ik erachter kwam wat mijn zoontje precies had.

 

 

De melk die hij continue gekregen heeft (terwijl hij  koemelkallergie heeft wat wij niet wisten) zorgde voor zoveel maagzuur naast de gewone reflux dat hij het echt ongelofelijk zuur had. Hij schudde als het ware zijn zuur naar beneden met zijn hoofd. Ik googelde op hoofdschudden tijdens eetmomenten en kwam uit op het Syndroom van Sandifer. 

Ik wil je verwijzen naar de volgende link om daar jezelf goed in te lezen. Het is namelijk een verzamelnaam van reflux. het ene kind schud met
armen en hoofd, het andere kind  gooit zichzelf naar achter in zijn/haar stoel of houd zijn hoofd scheef.

Beau schudde met zijn hoofd in zijn eetstoel tijdens en na eetmomenten en deed hierbij zijn ogen dicht. Op het moment dat ik het dieet veranderde naar koemelkvrij en het medicijn nexium toediende stopte het ook gelijk. De symptomen van dit syndroom verdwijnen dan ook vaak weer wanneer er gestart is met maagzuurremmers en meestal met een dieet. Wat mij opvalt is dat veel kindjes die koemelkallergie ook allemaal last hebben van reflux. De 1 erger dan de ander, de 1 met spuug, de ander ruikt zuur uit zijn/haar mond en mijn Beau schudde dus dit zuur naar beneden. 

Er staan ook filmpjes op youtube van een paar kindjes. Mijn eigen zoontje zet ik niet zo op internet.. maar ik ben blij dat andere dit wel wilde delen want zo kwam ik dus achter het probleem en kon ik bij de kinderarts filmpjes laten zien wat beau deed tijdens het eten. (filmen is wel echt mijn grootste tip in dit verhaal) 

hieronder het linkje! zoek dan op deze site even naar het syndroom van sandifer.

Kinderneurologie.eu

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.