Over koemelkallergie heen groeien

Gepubliceerd op 21 oktober 2022 om 17:10

Maar daar groeit hij echt wel overheen" .. is dit zinnetje herkenbaar? Je loopt een bakker in, of een kaasboer en die vraagt: Mag hij een krentenbol?? Of een plakje kaas? Je zegt beleefd nee, je slaat de krentenbol netjes af. "Nee bedankt hoor hij mag geen melk! medewerker: heeft hij een allergie? Ik: ja, hij mag geen melk maar toch bedankt hoor. Verkoopster kijkt naar je kindje en zegt, oooo joh..  daar groeit hij echt wel overheen! 

 

Ik hoop het! Natuurlijk!  Maar waarom zeg je dit? Verdiep je er eens in.. Nu ondervond ik dat Beau hoorde wat ze zei.. hij zei: mag niet he mama? Au buikje. Ik dan ziek, beau mag wel giraffemelk en thuis brood! Hij liep door en vergat het hele voorval. En ik?? .. ik moest t weer even plaatsen.. want de ochtend had ik een schoolpleinmoeder met exact dezelfde opmerking. De week ervoor ook, bij de kaasboer. Beetje geïrriteerd zelfs. Is hij er nou nog niet (ja echt) overheen gegroeid. 

Alsof dat onmogelijk is.. of alleen baby's treft.. nee dus! 

Natuurlijk, er zijn zoveel allergieën en intoleranties! En nee ik verwacht niet dat de bakker alternatieven achter de toonbank heeft liggen maar een klein beetje kennis achter die toonbank... klein beetje maar. Dat is toch genoeg:) Laat ik dan maar blijven wensen dat er een platform ontstaat waarbij alle mensen een klein beetje kennis krijgen van allergieën in het algemeen. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.