KNO ervaringen

Gepubliceerd op 21 oktober 2022 om 17:00

KNO ervaringen

Mijn zoontje Beau heeft inmiddels 2 ingrepen gehad bij de afdeling KNO. Omdat Beau terugkerende oorontstekingen bleef houden en zijn neusamandel zo groot was zijn wij met hem vrij snel geholpen in het Alrijne Ziekenhuis in Leiden. 

De eerste operatie en de tweede heb ik met elkaar vergeleken. Tips voor een bezoek aan de O.K. zal ik met je delen: 

vanaf 00.00 snachts mag je kindje niet meer eten en 2 uur voordat de operatie begint mag je kindje ook niet meer drinken. Mijn tip: blijf zo lang mogelijk weg uit de keuken, blijf tot het laatste moment in bed. De tas met spullen heb ik de avond van tevoren klaargezet. Ik ben tot een kwartier voordat we moesten vertrekken boven gebleven en heb de tv daar aangezet. Voor vertrek geef je een zetpil (of paracetamol) Daarna kun je in 1 streep door naar het ziekenhuis.

Niet in alle wachtkamers is er speelgoed of iets te doen voor je kleintje. Zorg daarom ook zelf voor wat afleiding / speelgoed. Bij beide keren liep de afspraak uit. 

Ervaring neusamandel en buisjes 1e keer:
Heel eerlijk..  Dit vond ik niet fijn. We werden goed opgevangen in de OK. Beau viel snel in slaap (huilend) en daarna vetrek je als ouder terug in de gezamenlijke wachtkamer. Neem een zakdoekje mee voor jezelf.. ik heb echt even gehuild ;) 

Na 20 min. Werd ik terug geroepen, ik hoorde Beau vanaf de gang al huilen. 

de nabloeding van zijn neusamandel duurde erg lang. de verpleging moest ook 3 andere kinderen opvangen en koppelen aan ouders en ik zat daar maar met een schreeuwende Beau. Zijn infuus had eruit gemogen, hij had zijn speen gemogen en voor het nabloeden moest een speciale neusspray gegeven worden die ze elke keer staand gaven. Bij de laatste poging heb ik hem zelf neergelegd en die spray zelf toegediend. staand een neusspray geven is niet handig. echt niet. Hij kreeg een oorkonde en een ballon waar hij verder niets van moest weten.. was wel lief bedoeld natuurlijk. 

Het herstel was fantastisch! kan niet anders zeggen. en snel! Wat een verschil! Zijn spraak ging met sprongen vooruit,  hij sliep weer door. Was vrolijk, geen pijn meer.. wouw! 

Ervaring vervanging buisje linkeroor augustus 2022:

Ik heb hetzelfde ochtendritme aangehouden als de eerste keer. ging prima. het liep allemaal wat uit waardoor beau wel wat chagrijnig werd maar de ingreep en nazorg waren dit keer fantastisch. Geen / weinig last (wel emotioneel, bozig) lekker buiten gespeeld. bijwerkingen van narcose was lichte uitslag op armen en buik. Later wat pukkelachtige uitslag op zijn buik. Verder echt nergens last van. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.