Melkvrij focaccia brood

Gepubliceerd op 21 april 2025 om 21:43

Dit focaccia brood was echt zo ontzettend lekker. En totaal niet moeilijk om te maken. 

Wat heb je nodig: 

550 gram bloem

340 gram water

7 gr gist (1 zakje) 

4 theelepels fijn zout

30 gr olijfolie + extra om te bestrijken

2 teentjes knoflook fijn gesneden

Rozemarijn + extra voor topping 

1 theelepel honing

1 theelepel grof zeezout

 

Stap 1: Maak eerst van je een mengsel van olijfolie, knoflook en rozemarijn. Verhit hiervoor een pan met olijfolie en bak hierin de fijn gesneden knoflook en rozemarijn aan. Laat de knoflook niet te bruin worden. Laat dit afkoelen en zet apart.

Stap 2: Doe bloem en water in de mengkom van de keukenmachine. Zet de deeghaak erop. Voeg gist toe en roer even door. Voeg het fijne zout toe en zet de keukenmachine aan. Als het een beetje bij elkaar is gekomen voeg je olijfoliemix en de honing toe.

Stap 3: Laat dit draaien tot je een soepel deeg hebt. Vorm er een bol van en leg het in een met olie ingevette kom. Zet dit (afgedekt met een schone theedoek) op een warme plek weg en laat een uur rijzen. Vet je handen in met zonnebloemolie. Zo krijg je het deeg goed van de haak en kun je er een bol van maken. 

Stap 4: Verwarm de oven voor op 225˚C. Vorm het brood in een rechthoekige focaccia en leg op een bakplaat. Je kunt er ook 2 kleinere broden van maken. 

Stap 5: Dek weer af en laat nog eens 10 minuten rijzen.

Stap 6: Maak nu met je vingers gaatjes in de focaccia, bestrijk met de extra olijfolie en bestrooi met wat grof zeezout en nog wat rozemarijn.

Stap 7: Bak circa 20 minuten in de oven. Check tussendoor of het niet te hard gaat.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.