Koemelkvrije donuts (oven recept)

Gepubliceerd op 17 oktober 2022 om 22:54

Donuts uit de oven! Echt een leuke activiteit om met je kinderen (of zelf) te doen. Dit recept is voor 12 donuts. Ik heb 1 bakblik van 6 donuts dus ik heb 2 rondes gedaan. Klik op "lees meer" voor dit recept! 

 

Wat heb je nodig: 

  • Een oven (180 graden)
  • Bakblik speciaal voor donuts 
  • Beslagkom 
  • Handmixer of keukenmachine 
  • Pannetje om de boter te smelten 
  • Spuitzak en een maatbeker om deze in te leggen voor het vullen.

Ingrediënten voor de donuts: 

  • 400 gram zelfrijzend bakmeel 
  • 250 ml soja (ik gebruik soja groeimelk) 
  • 250 gram witte basterdsuiker 
  • 2 eieren 
  • 15 gram (violife) boter (ja echt maar 15 gram)
  • 1 zakje vanillesuiker 

Ingrediënten voor het glazuur 

  • 150 gram poedersuiker
  • Eetlepel soja, houd het pak bij de hand om eventueel aan te lengen 
  • Kleurstof (optie) 

wat ga je doen: 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden 
  • Mix alles, op de soja na, in een grote beslagkom. Neem de tijd om de eieren goed in het beslag te mixen
  • Voeg al handmixent (of gebruik een keukenmachine) de sojamelk toe.
  • Mix tot het een goed stevig beslag is
  • Vul de spuitzak met het beslag. Leg de spuitzak in een maatbeker. Zo heb je je handen vrij.
  • Vet de bakplaat goed in! (Ook ronde 2) 
  • Vul tot onder de rand het bakblik per donut 
  • 10 minuten in de oven. 
  • Laat de donuts afkoelen op een rooster (vet het bakblik nog een keer in en ronde 2 kan er dan in) je haalt ze er heel makkelijk uit.

Het glazuur: 

  • Je mengt de poedersuiker met soja. Kijk zelf even wat een goede verhouding is. Het moet echt wel een dikkige substantie zijn. 
  • Je kunt eventueel kleurstof toevoegen. Ik heb een ronde "gewoon wit" gedaan en daarna blauw. 
  • Het glazuur loopt wat uit, doe er daarom ook gelijk decoratie op. 
  • Even 10 minuutjes in de koelkast.. 

Klaar! 

Reactie plaatsen

Reacties

Sanne
9 maanden geleden

Klopt het dat ze naar 10 min. In de oven nog steeds erg zacht zijn van binnen?