Koemelkvrije biscuit, basisrecept voor taart

Gepubliceerd op 11 februari 2023 om 16:22

koemelkvrij recept biscuit (ook sojavrij)

Een biscuit maken. Iemand had als tip gegeven om een luchtigere taart te maken met een biscuit beslag. Nu is dit beslag van nature al zonder melk of soja dus het leek mij leuk dit te proberen! 

 

Materiaal

  • Bakblik van 25 of 26 cm 
  • Beslagkom
  • Mixer 
  • Keukenweegschaal 
  • Spatel
  • Oven op 160 graden 
  • Bakpapier op maat van je bakblik

 

Ingrediënten

  • 150 gram bloem
  • 150 gram kristalsuiker 
  • 2 zakjes vanillesuiker 
  • 5 eieren op kamertemperatuur 
  • Snufje zout 
  • Beetje violife voor de zijkanten van je bakblik

 

Aan de slag

♡ Zet de oven aan op 160 graden. Vet je bakblik in. 

♡ Mix de suiker(s), eieren en het snufje zout tot een beslag in 5 minuten op een hoge stand tot het een luchtige massa is. Dan nog 2 minuten op lage stand bovenin de kom mixen.

♡ Voeg de bloem heel rustig door het beslag door het erdoorheen te scheppen of "te vouwen" zoals ik ergens las. Probeer zo min mogelijk te scheppen.

♡ Doe het beslag in het bakblik en zet 40 minuten in de oven

♡ Laat afkoelen en snijd de taart horizontaal in 2 helften. Dit worden best dunne plakken dus doe voorzichtig. Een kleinere vorm is beter maar voor een proef biscuit is dit wel goed te doen! 

Decoreer naar keuze. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.