Koemelkvrije donuts (oven recept)

Gepubliceerd op 17 oktober 2022 om 22:54

Donuts uit de oven! Echt een leuke activiteit om met je kinderen (of zelf) te doen. Dit recept is voor 12 donuts. Ik heb 1 bakblik van 6 donuts dus ik heb 2 rondes gedaan. Klik op "lees meer" voor dit recept! 

 

Wat heb je nodig: 

  • Een oven (180 graden)
  • Bakblik speciaal voor donuts 
  • Beslagkom 
  • Handmixer of keukenmachine 
  • Pannetje om de boter te smelten 
  • Spuitzak en een maatbeker om deze in te leggen voor het vullen.

Ingrediënten voor de donuts: 

  • 400 gram zelfrijzend bakmeel 
  • 250 ml soja (ik gebruik soja groeimelk) 
  • 250 gram witte basterdsuiker 
  • 2 eieren 
  • 15 gram (violife) boter (ja echt maar 15 gram)
  • 1 zakje vanillesuiker 

Ingrediënten voor het glazuur 

  • 150 gram poedersuiker
  • Eetlepel soja, houd het pak bij de hand om eventueel aan te lengen 
  • Kleurstof (optie) 

wat ga je doen: 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden 
  • Mix alles, op de soja na, in een grote beslagkom. Neem de tijd om de eieren goed in het beslag te mixen
  • Voeg al handmixent (of gebruik een keukenmachine) de sojamelk toe.
  • Mix tot het een goed stevig beslag is
  • Vul de spuitzak met het beslag. Leg de spuitzak in een maatbeker. Zo heb je je handen vrij.
  • Vet de bakplaat goed in! (Ook ronde 2) 
  • Vul tot onder de rand het bakblik per donut 
  • 10 minuten in de oven. 
  • Laat de donuts afkoelen op een rooster (vet het bakblik nog een keer in en ronde 2 kan er dan in) je haalt ze er heel makkelijk uit.

Het glazuur: 

  • Je mengt de poedersuiker met soja. Kijk zelf even wat een goede verhouding is. Het moet echt wel een dikkige substantie zijn. 
  • Je kunt eventueel kleurstof toevoegen. Ik heb een ronde "gewoon wit" gedaan en daarna blauw. 
  • Het glazuur loopt wat uit, doe er daarom ook gelijk decoratie op. 
  • Even 10 minuutjes in de koelkast.. 

Klaar! 

Reactie plaatsen

Reacties

Sanne
een jaar geleden

Klopt het dat ze naar 10 min. In de oven nog steeds erg zacht zijn van binnen?