Koemelkvrije appeltaart

Gepubliceerd op 5 maart 2023 om 15:19

Een verse, koemelkvrije appeltaart. Je kunt er 1 bestellen, of eentje kopen bij de Hema (vegan) maar, je kunt er natuurlijk ook gewoon lekker eentje maken! Ik heb deze appeltaart gemaakt met mijn dochter Lilly. Het testpanel was erg enthousiast dus ik deel hem heel graag met jullie! Je gebruikt een springvorm van 24 cm en je hebt GEEN mixer nodig. 

 

wat heb je nodig voor het deeg?

  • 400 gram bloem
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 1 ei, op kamertemperatuur 
  • 200 gram roombeter van blueband (plantaardig) kamertemperatuur (in stukjes)
  • snuf zout


nodig voor de vulling?

  • 8 goudreineit appels
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 80 gram suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 gram rozijnen
  • citroensap

 

Het Recept: 

  • bedek de springvorm met bakpapier en vet de randen in met een stukje van de roombeter van Blue band.  
  • Doe de stukjes boter, bloem, witte basterdsuiker, het snufje zout in een kom. 
    doe als laatste het ei erbij en laat een beetje ei over voor het bestrijken van het deeg. 
  • kneed alles met je handen tot een vast deeg
  • verdeel het deeg in 3 bollen. 2 kleinere en 1 grote voor de bodem.
  • druk met je handen / vingers de bodem plat in de springvorm. werk zo omhoog richting de rand.
  • laat de rozijnen in een klein schaaltje wellen in kokend water terwijl je de appels in kleine stukjes snijd
  • Giet over de stukjes appel wat citroensap (tegen het bruin worden)  doe nu de suiker, vanillesuiker en
    kaneel toe. Giet de rozijnen af en voeg deze ook toe aan dit geheel. schud je bak even flink door elkaar.
    niet roeren dat maakt de appels beurs. 
  • Doe het mengsel in de springvorm. 
  • Verwarm de oven voor op 170/180 graden
  • Het overgebleven deeg ga je nu gebruiken om een mooi raster te maken voor bovenop de appeltaart.
    Mijn dochter heeft eerst slangetjes gemaakt, aangedrukt en is gaan vlechten van boven naar beneden. 
  • bestrijk de bovenkant met het restje ei. 
  • doe de appeltaart in de oven en zet je wekker op 55 minuten

Goed af laten koelen.. Warm snijden maakt dat het een beetje gaat brokkelen. Wil je er een toef melkvrije slagroom op? doe er dan vegan / plantaardige slagroom op! 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.