Melkvrije eierkoeken (zonder soja)

Gepubliceerd op 25 februari 2023 om 22:26

"#1 recept van de site: eierkoeken zonder koemelk (en soja)

Eierkoeken, wie vind ze niet lekker? Samen met de krentenbol het meest bekeken en gemaakte recept op mijn pagina. Het meest frustrerende vind ik dat als je met je kindje boodschappen gaat doen en de bakker geen alternatieven heeft zoals een eierkoek of krentenbol voor het recept klik je op "lees meer"

 

Heel lief als ze het aanbieden maar zo sneu als je het af moet wijzen. Lekker zelf aan de slag met dit super simpele recept! ik kan wel zeggen dat dit receptje het meest is bekeken op mijn socials! zo leuk dat ik vele al aan de eierkoeken heb geholpen! Het is zelfs zo snel te maken dat ik als Beau naar school gaat dit in de ochtend kan klaarmaken. Vers mee naar school! 

Materiaal:
Bakpapier
Handmixer en kom
Zeef en spatel 

Ingrediënten:
100 gram zelfrijzend bakmeel
75 gram suiker
Zakje vanillesuiker
2 eieren (maat M) 
Snufje zout

♡ Verwarm de oven voor op 180 graden.
♡ Doe de eieren, suiker en de vanille suiker in een kom en mix het minimaal 3 minuten. Het moet een luchtig geheel worden.
♡ Nu zeef je beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel met een spatel door het beslag. Als het een dikkig beslag is spatel je er nog een flinke snuf zout door.
♡ Doe het bakpapier op de plaat en schep hierop het beslag in ongeveer 6 platte plakkaten (Beslag loopt iets uit) Zet de bakplaat in de oven en bak de eierkoeken in (ongeveer) 15 minuten klaar! ( voor een bros koek maak je de plakkaten wat kleiner) 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.